Koppel jouw webshop aan je online administratie!

Je kan er niet meer omheen tegenwoordig: een webshop! (Potentiële) klanten kunnen op deze manier zeer eenvoudig kennismaken met je producten en bovendien direct bestellen! Dat is mooi, mits jij je webshop goed ingericht en gekoppeld heb met je administratie..

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat in 2017 ruim negenduizend nieuwe webshops zijn gestart! Dit is daarmee na managementadviesbureaus en onderwijs de sector met de meest startende ondernemers op jaarbasis.

Ook blijkt dat de online omzet van webwinkels en de webshops van retailers in 2017 met maar liefst 19,5 procent steeg. Het komt dan ook niet als een verrassing dat veel ondernemers (naast de fysieke winkel) de stap wagen om een webshop te beginnen.

Met deze groei van webwinkels, gaat natuurlijk de groei van webshopapplicaties gepaard. Zo schieten systemen als WooCommerce, Shopify, Wix, MijnWebwinkel, Lightspeed, CCV en anderen als paddestoelen uit de grond.

Tot onze verbazing leert de ervaring dat veel bestellingen nog handmatig (door de ondernemer of door de boekhouder) worden  ingevoerd in de boekhouding. Dit heeft als gevolg dat er kostbare tijd van de ondernemer verspild wordt, of dat de ondernemer een torenhoge factuur op de deurmat krijgt van zijn boekhouder.

Natuurlijk kan dit vele malen efficiënter, goedkoper en nauwkeuriger.. ‘Hoe dan?’ Horen wij je denken.. Dat gaan we je uitleggen.

Webshop en administratie

Wie een webshop heeft, wilt graag ten allen tijde inzichtelijk hebben hoe de webshop ervoor staat. Hiervoor is het noodzakelijk dat de ondernemers altijd bij de boekhouding kan en een up-to-date stand van zaken kan bekijken. Daarbij moeten alle SKU’s, voorraden, klanten en facturen up-to-date zijn. Om dit te realiseren, is het verstandig om je webwinkel te koppelen met je administratie. Zo is de administratie van jouw webshop altijd actueel!

Voordelen

Allereerst elimineer jij met een koppeling tussen je administratie en webwinkel de hand- en spandiensten die komen kijken bij het bijwerken van je administratie. Bij een koppeling is er een directe verbinding van je webshop en de boekhouding. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren. Het inrichten hiervan is erg belangrijk. Ga jij factureren vanuit je webshop of vanuit je administratie? De antwoorden op dit soort cruciale vragen zijn van belang voor het zo efficient mogelijk inrichten van de administratie. Als jij dit op een goede manier doet, dan hoeven klant-, artikel- en ordergegevens nooit meer handmatig worden ingevoerd.

Geen fouten meer!

Doordat alles automatisch gaat, zitten er geen fouten meer in de administratie! Elk bedrag, elke naam en elk product zit correct in de administratie. Mits de klant zijn of haar gegevens goed heeft ingevuld natuurlijk..

Up-to-date!

Wordt er een bestelling gedaan in jouw gekoppelde webshop, dan staat alle cruciale informatie direct in je administratie. Klantgegevens, producten, SKU’s, voorraad, eventuele verzending, alles staat er direct in.

Inzicht

Het is voor een (online) ondernemer misschien wel het belangrijkste dat deze altijd kan zien hoe de webshop ervoor staat. Op deze manier kan er actie ondernomen worden, wanneer dit nodig is. Direct zien wat jou kosten zijn ten opzichte van de omzet? Met een gekoppelde boekhouding is dit geen probleem. Direct bekijken wat jouw hardlopers zijn? Ook geen probleem. Ook zie jij direct wat je winst is en hoe veel marge je hebt gedraaid.

Tijdig inkopen

Met een goed ingerichte webshop, zie jij altijd actueel de hoogte van de voorraad. Hier kan je dan tijdig op inspelen en inkopen doen voordat bepaalde producten uit voorraad gaan.

Inrichting

Bovenstaande voordelen zijn natuurlijk mooi, maar deze kunnen alleen worden gerealiseerd als de koppeling tussen boekhouding zorgvuldig en goed is ingericht. Het automatiseren van je boekhouding brengt namelijk ook risico’s met zich mee. Stel jij bepaalde onderdelen van de koppeling niet goed in, dan kan jouw administratie sterk afwijken.

Hulp nodig bij het inrichten van de administratie van jouw webshop? Stuur dan een mail naar Michiel, via michiel@jouwresultaat.nl. Wij geven je graag vrijblijvend advies!

2019-04-08T10:16:14+00:00

NEEM CONTACT OP!

Jouw Resultaat

Phone: 036 529 39 50

Blog